Μας ελάτε σε επαφή με
Jenny

Τηλεφωνικό νούμερο : 86-19925421817

WhatsApp : +8613724374817

Αρχή PON

October 30, 2020

Με την εκλαΐκευση της τεχνολογίας Ethernet στο δίκτυο μητροπολιτικής περιοχής και της ανάπτυξης της ευρυζωνικής τεχνολογίας πρόσβασης, οι άνθρωποι έχουν προτείνει τις ευρυζωνικές τεχνολογίες PON με ένα ποσοστό 1   Gbit/s ή περισσότεροι, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών EPON και GPON: «Το Ε» αναφέρεται σε Ethernet, «το Γ» αναφέρεται στο επίπεδο gigabit.

 

Τα σχετικά πρότυπα EPON και GPON διατυπώνονται από τις διαφορετικές οργανώσεις προτύπων. Μεταξύ τους, EPON προτείνεται από IEEE   802.3ah, το οποίο συνδυάζει την τεχνολογία Ethernet με την τεχνολογία PON. Ο στόχος του είναι να επιτύχει ένα point-to-multipoint σύστημα πρόσβασης οπτικής ίνας Ethernet κομματιών δομών με τον απλούστερο τρόπο. Η τεχνολογία GPON τυποποιείται από τη ITU, ο κύριος σκοπός είναι να επιτευχθεί το ποσοστό Gbit/s, και μπορεί να υποστηρίξει τις πολλαπλάσιες υπηρεσίες, και να βελτιστοποιήσει όλες τις υπηρεσίες.

 

PON αποτελείται από το οπτικό τερματικό γραμμών (OLT), τη φωτοσύνθεση/το θραύστη (Spliter) και την οπτική μονάδα δικτύων (ONU), και υιοθετεί μια τοπολογία δέντρων. Το OLT τοποθετείται στο κεντρικό γραφείο για να διαθέσει και να ελέγξει τη σύνδεση καναλιών, και έχει τις σε πραγματικό χρόνο λειτουργίες ελέγχου, διαχείρισης και συντήρησης. Το ONU τοποθετείται από την πλευρά χρηστών, και το OLT και το ONU συνδέονται μέσω μιας παθητικών φωτοσύνθεσης/ενός θραύστη.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Αρχή PON  0

PON χρησιμοποιεί να πολλαπλασιάσει τμήματος μήκους κύματος (WDM) την τεχνολογία για να επεξεργαστεί τη διπλής κατεύθυνσης μετάδοση σημάτων συγχρόνως. Τα προς τα πάνω και προς τα κάτω σήματα χρησιμοποιούν τα διαφορετικά μήκη κύματος, αλλά διαβιβάζονται στην ίδια οπτική ίνα. Η κατεύθυνση από το OLT στο ONU/ONT είναι η προς τα κάτω κατεύθυνση, και είναι αντίστροφα η προς τα πάνω κατεύθυνση. Η προς τα κάτω κατεύθυνση χρησιμοποιεί 1490nm, και η προς τα πάνω κατεύθυνση χρησιμοποιεί 1310nm.

τα τελευταία νέα της εταιρείας για Αρχή PON  1